Coastkey fungerer, ikke noe tull.

Forside Forum Diskusjon Båtelektronikk Coastkey fungerer, ikke noe tull.

Dette emnet inneholder 20 svar, har 5 deltakere og ble sist oppdatert av Profilbildet til TeamMayday TeamMayday 8 år, 3 måneder siden.

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 21)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #46347
  Profilbildet til dAlatroll
  dölatroll
  Deltaker

  Monterte inn trådløs dødmannsknapp før ferien og har brukt systemet mange turer etter dette uten noe som helst å sette fingeren på.

  Føles godt å ha denne ekstra sikkerheten på seg når man beveger seg rundt omkring i båten under rolig fart, den vanlige rødsnora blir i tilegg brukt når båten kjøres fort.

  Var utpå en tur i helga og da var guttungen min var uheldig og kom borti gasshendelen da han skulle kikke ut vinduet, ikke noe kjempehopp men nok til at tenkeboksen begyte å tenke,….Jeg i vannet og båten for full pinne med autopiloten innkoblet………..Det hadde nok godt bra, jeg hadde dødmannsknappen i lomma.

  Sikkert mange grunner til å montere Coastkey, men jeg følte for å fortelle dere om helgens hendelse.

  #64405
  Profilbildet til TeamMayday
  TeamMayday
  Deltaker

  Ja tanken og ideen til coastkey er god og fornuftig den,,,,,,,hadde coastkey montert i Antaresen min i over 850 timer med sinnsykt mange driftstans ,,Når jeg så holdt på og ende oppi fjærsteina i dårlig vær med dette flotte nødproduktet ombord , ja så var tålmodigheten min oppbrukt og coastkey ble demontert og sendt tilbake pga utilsikta driftstans i tide og utide. Produktet sender på samme frekvens som div andre radiostyrte enheter og påvirkes av disse og for egen del så opplevdes Coastkey som et risikoprodukt framfor et sikkerhetsprodukt….coastkey virker rett og slett «halvferdig» og dette med et kodet signal som ikke blir påvirket av andre enheter burde vært en selvfølge, at det i tilegg drives reklame for dette som et sikkerhetsprodukt blir for meg bare patetisk og anbefaler ikke engang dette jalla produktet til sjøl min verste fiende 😎 men for all del prøv dette ut og post gjerne erfaringer når du har fått på litt flere timer også,,,kan nevnes at de 5 Trolling Team som monterte i sine båter på ca samme tid som meg alle som en har demontert og gitt opp dette produktet,,til og med de som er sponset og har fått produktet gratis har valgt og koble ifra søppla …..og bare så det er sagt jeg betalte full pris og konklusjonen min er krystallklar….ALDRI MER coastkey I MIN NåVÆRENDE ELLER FRAMTIDIGE BåT 😎

  #64406
  Profilbildet til dAlatroll
  dölatroll
  Deltaker

  Som forventet kom det reaksjon på min skrytepost ang. Coastcey. Ille er det å lese at Mayday og andre har hatt en så traumatisk opplevelse av produktet, hadde nok ikke selv hatt et slik opplegg tilkoblet i 850 timer.

  Hva er det som forstyrrer enhetene, kan det være radar, varmer, autopilot, ekkolodd, VHF, diodepærer, stero, eller noe annet?

  Har selv montert slike duppedingser i Antaresen min uten at dette virker å forstyrre Coastceyen, har nå kjørt anslagsvis nærmere 150 timer uten uøsnsket stopp.

  Har hørt at Coastcey har forbedret siste genrasjon som kom på markedet nå i år, håper at dette stemmer.

  #64407
  Profilbildet til TeamMayday
  TeamMayday
  Deltaker

  Hadde dialog med coastkey og fikk beskjed at produktet sender på 433Mhz ,og at eks Godlight søkelys som også jeg har ombord ligger nært opptil deres enhet,,,nå har ikke jeg El-teknisk komtetanse og burde vel således ikke uttale meg ang hvor problemene ligger , men for egen del så oppstod problemer også ved bruk av søkely, HDS, Garmin autopilot ,av og på knapp av led lanterner og tilogmed ved bruk av radar»n min ,,,grunn til at produktet var med i over 850 timer er såklart at jeg personlig absolutt ville ha denne tryggheten som coaskey skulle levere 😳 ,,, at virkeligheten skulle vise seg og være at dette produktet ikke holdt mål var jeg en av de første til og beklage 😎 ,,,,og ja fikk også tilsendt nyeste enhet med antenne i låseenhet ,,Nå har vel også selve fjernkontroll blitt skiftet ut etter at jeg gav opp og mulig at dette påvirker prestasjonen positivt,,,,men personlig så tror jeg at hovedproblemet ligger i at coastkey sender på «åpen» linje, og ikke er godt nok kodet eller beskyttet som styrings signal, 😎 😎 ,,,,men uansett så er dette ikke mitt problem lenger , lykke til og post gjerne erfaringer utover,,,,,er du sponset , fått enheten gratis eller har du betalt for coastkey ???…virker og være en trend ute i miljøet at gratis produkter får særdeles god omtale på tross av at ting ikke er utprøvd… 😎

  #64408
  Profilbildet til TeamBambus
  TeamBambus
  Deltaker

  var så heldig å få kjøpt en Coast Key som Team Propell vant på Ørret festivalen. Har montert den og det var plug-and play på ca. 15 min. Har enda ikke opplevd at den har kødda i min båt. Har HDS, Garmin GHP10 med trådløs kontroll, og Go-light uten trådløs kontroll. Men skjønner deg godt Kjell Are, hadde demontert kjapt selv, hvis jeg hadde opplevd det samme som deg… Skal lett huske å skrive om det her hvis den jeg har montert begynner å fuske. Pratet såvidt med Squirus om det nå i kveld, og 2012 modellen er visstnok et mer robust produkt. Og det var nok sikkert fornuftig at de barnesykdommene som åpenbart har skapt problemer her er løst… 😉

  #64409
  Profilbildet til TeamMayday
  TeamMayday
  Deltaker

  Høres bra ut at de har fixa 2012 utgaven 😕 ligger 2 stk spiller nye enheter på forumet til ØRTK til ca halv pris så er jo bare løp og kjøp da 😛

  link til ØRTK forum

  https://www.trollingk…rum/default.asp

  #64410
  Profilbildet til TeamScuirus
  TeamScuirus
  Styremedlem

  Utgaven som har en antennepisk stikkende ut av hovedenhet er etter hva jeg forstår dønn stabil. Jeg har brukt denne siden før påske uten et eneste host.[img]https://2.bp.blogspot.com/-vG4R1m6znwc/Tm9bD_IvyqI/AAAAAAAADDc/9PZhyldCvL8/s1600/IMG_0345.JPG[/img]

  Bildet jeg linker til er av enheten Mayday solgte :mrgreen:

  #64411
  Profilbildet til TeamMayday
  TeamMayday
  Deltaker

  😛 den blei ikke solgt ,,var ikke en sjel som var interesert ,,fikk ikke gitt den bort i gave engang ,,så den ble sendt i retur,

  og er vel muligens noe i at dere som er sponset gidder og leve med søppla vi andre kvitter oss med skiten 😛

  #64412
  Profilbildet til TeamScuirus
  TeamScuirus
  Styremedlem

  Jeg har betalt for min Coastkey, tror det var ca 4700kr. Kostet veiledende ca 5700kr den gangen mener jeg å huske. Kjøpte den på båtmessa det året de ble introdusert. Den første jeg hadde virket svært bra, men fikk beskjed etter et år eller to å retunere den på grunn av en mulig produskjonsfeil, da startet problemene mine med Coastkey.

  #64413
  Profilbildet til TeamMayday
  TeamMayday
  Deltaker

  😛 ok så du har hatt problemer du også ?? Du kan jo dette med elektronikk Scurius så ta en tlf til produsent og få ting på stell,, hører allerede rykter om at 2012 utgaven også driver og har driftstans i tide og utide,,tenk deg tanken i på vei inn i ei trang steinmolo fyllt havneinngang , motor stanser og været er jævlig med mye vind og sjø,,,,,,,,dette produktet er rett og slett uferdig og å anbefale folk og kjøpe dette pruduktet pr dags dato er direkte uforsvarlig i mine øyne,, men som før sagt dette er ikke mitt problem lenger men synes jo personlig at her blir brukerne kjøpere holdt for narr 😎

  #64414
  Profilbildet til TeamScuirus
  TeamScuirus
  Styremedlem

  Har faktisk hatt en god del kontakt med produsenten. Jeg har åpnet opp en hovedenhet og det er svært velbygd elektronikk, ser mer ut som proffelektronikk enn et forbrukerprodukt.

  Problemene de har hatt er samensatte, de hadde en del nøkler med en monterisngsfeil med antennen i starten. Men det største problemet er at det elektromagnetiske støynivået er rimelig ukontrollert i en båt. Alt utstyr som selges i Europa skal være CE sertifisert og dermed forhåpentligvis EMC kompabilitetstestet. Desverre kan EMC egenskapene endre seg så fort en kabel kobles til utstyret. Det er også mye merkelig kabling ombord i mange båter.

  Etr eksempel på dette er Lowrance LCX (og sikkert også GlobalMap og LMS). Enhetene som har Ethernet utstråler svært mye støy hvis Ethernetutgangen brukes, det har vært store problemer med interferens på VHF kanaler på grunn av dette. Det finnes en softwareversjon som reduserer hastigheten fra 100Mbit/s til 10/Mbit/s for å løse dette, usikker på om denne er tilgjengelig på Lowrance sine sider eller om en må kontakte support for å få den.

  Coastkey har gjennomgått alle sertifiseringstester og skulle dermed i teorien fungere uten problemer i alle båter, dessverre er det ikke så enkelt. De har det siste 1,5-2 årene jobbet mye med å gjøre systemet mye mer immunt mot støy, mye mer enn hva som kreves i henhold til standardene. Så vidt jeg kan bedømme har de nå et produkt som er så robust at det skal virke i de aller fleste båter. Hvis det fortsatt er problemer bør en prøve å flytte hovedenheten rundt for å finne optimal plassering.

  Uansett så tar det ikke meg mer enn ca 5s å koble ut Coastkey og starte med nøkkel i en nødsituasjon.

  #64415
  Profilbildet til TeamMayday
  TeamMayday
  Deltaker

  ligger som sagt 2 stk spiller nye CoastKey til salgs på ØRTK sitt forum for dere som tør gamble med båt og utstyr 😛

  link til ØRTK forumet https://www.trollingklubben.no/forum/default.asp

  #64416
  Profilbildet til Frank Ronny
  Frank Ronny
  Deltaker

  😛

  #64417
  Profilbildet til TeamMayday
  TeamMayday
  Deltaker

  😛

  #64418
  Profilbildet til dAlatroll
  dölatroll
  Deltaker

  Selfølgelig er jeg sponset, har vel fått et par luer med logo på de senere år, dog ikke Coastkey.

  Hadde jeg vært kjøpt og betalt av en levrandør hadde jeg aldri vært så dum at jeg hadde dradd i gang en diskusjon som denne når en har hørt om at produktet har hatt en god del problemer tidligere. Selv om jeg valgte Coastkey som premie på en fiskekonkuranse føler ikke jeg noen forpliktelser ovenfor produsent eller levrandør. Hadde på samme tidspunkt tenkt å kjøpe en da jeg hadde hørt at barnesykdommene var borte, så grunnen til at jeg dro i gang denne diskusjonen er for å få høre om andres erfaringer med Coastkey og da spesielt nyeste utgave.

  Er produktet nå pålitelig slik jeg har opplevd fram til nå eller er det intalasjoner eller kombinasjoner som ikke bør/kan kombineres.

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 21)

Du må være innlogget for å svare på dette emnet.

Glemt Passord?

Register deg