Matauk!!!

Dette emnet inneholder 26 svar, har 12 deltakere og ble sist oppdatert av Profilbildet til maskinisten maskinisten 7 år, 7 måneder siden.

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 27)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #46285
  Profilbildet til Team Biri
  Team Biri
  Deltaker

  Halla folkens!! 😀

  Team Biri er ikke død :-p

  Regner med at i slutten av neste uke er jeg på Mjøsa igjen etter 4 år i eksil :-p

  Men tilbake til det jeg ville si!

  Følger jo med på hva som skjer om jeg ikke er utpå sjøl!!! 😉

  Nå er det i gang igjen på Mjøsa, ser at di første dagene allerede har gitt bra fangster….MEN, vi gjør vel oss selv ei bjørnetjeneste med å komme inn igjen med dekket fullt av ørret som i det minste halvparten kunne fått svømme videre!!

  Greit man kanskje gir bort og spiser mye, men kanskje lurt å være litt diskre??

  #64213
  Profilbildet til TeamBambus
  TeamBambus
  Deltaker

  kan vel mildt sagt si meg enig i dette !!!!

  Og flott at du er back in business Team Biri.. 🙂

  #64214
  Profilbildet til dAlatroll
  dölatroll
  Deltaker

  Flott å kunne lese at du er tilbake Frode, Jeg er også enig i det du skriver. Må også tilføye at mange har blitt flinke til å sette tilbake fisk, også stor villfisk som er så viktig å ta vare på. Vi er trollere og ikke trålere, ikke sant……….

  #64215
  Profilbildet til Frank Ronny
  Frank Ronny
  Deltaker

  Flott at dette blir satt lys på. Er også enig med deg Frode.

  Problemet er at det ikke er noen regler på hvor mange man kan ta opp.

  Kanskje nye regler bør inføres, noe ala Vänern.

  Hva med å kutte ut diplomer for Pundinger!! Heller gi diplom til de som setter dem ut igjen!!

  #64216
  Profilbildet til Team Biri
  Team Biri
  Deltaker

  Hadde ikke hatt noe prob med å skjønne hvis det var en som ikke fisket mye eller var nybegynner som hadde kommet inn med slik fangst, men reagerer spesielt når det er godt etablerte trollere som har vært med på fiske både her og der!! Fisken burde ivertfall ha muligheten til å komme i elva å gyte en gang i sitt liv, og ivertfall stamfisk! Punninger og diplomer er en ting, ikke så ofte man er så heldig……men kunne man fått til at bilde med vekt og lengde var bevis nok så hadde det vært topp 🙂

  #64217
  Profilbildet til TeamZorro2
  TeamZorro2
  Deltaker

  Enig i alt som er skrevet av alle i dette innlegget. BRA !!!

  Det er ikke galt i å ta med en og annen matfisk, men man trenger ikke ta opp matfisk for hele seongen første kvelden. Det er best å ha den ferskest mulig.

  La så mange som mulig svømme videre. Skal vi noen gang bli tatt seriøst så trenger vi ikke å ta med all fisk over minstmålet hjem.

  Skitt fiske og ha det fint ute på Mjøsa i sommer !

  #64218
  Profilbildet til TeamScuirus
  TeamScuirus
  Styremedlem

  Velkommen tilbake på forumet Frode, håper vi treffes ved Mjøsa snart 😀

  På Lillehammer får en diplom selv om pundingen fortsatt svømmer i beste velgående.

  #64219
  Profilbildet til Team Biri
  Team Biri
  Deltaker

  Skal nok ikke se bort ifra at vi treffes i sommer, kommer nok til å bli noen timer utpå fra Biri og nordover…..men har ikke vhf i båten….enda :-p Ikke ekkolodd/gps heller, så får kjøre rigg på gammel vane :-p hehe

  #64220
  Profilbildet til TeamMayday
  TeamMayday
  Deltaker

  Suverent at du er tilbake Team Biri 😀 når det gjelder diskusjonen så sitter jeg

  her med en flau smak i kjeften,, Lenge leve dobbelmoralen atter en gang,her dras det

  opp tonnevis med Ørret under konkuranser rundt Mjøsa hvert år og absolutt allt «kakkes i hjel»,,,

  er det et par raggsokker eller en el-duppeditt og vinne så heves «bonkern» og gode intensjoner

  og moral forsvinner like raskt som dugg i morra sol,, er vel muligens noe forståelig da konkuranse innstinktet

  gjerne gjør at det koker litt i skallen på oss alle avogtil 😯 ,,,,synes vel heller et samlende arbeid vedrørende hverdags fiske,

  tradisjoner , holdningskapende arbeid og inkluderene løsninger har mer for seg enn uthenging av enkelt individer, Skulle tro

  de fleste av oss var mest tjent med langsiktige tanker ang favoritt hobby»n framfor dette stadig tilbakevendende behovet for og

  sette oss selv i gullstolen ,bare noen tanker sånn kjappt her nå på senkvelden 😀

  hilsen

  Kjell Are

  #64221
  Profilbildet til Team HelgAya
  Team Helgöya
  Deltaker

  welcome back biri’n!

  Hva en gjør med settefisk er meg totalt likegyldig, men jeg ønsker også et ønske om fredning av villfisk over 70cm.

  Heldigvis får en itte så mye storfisk så da kan en kakke litt med god samvittighet.

  Men det Mayday skriver bør en og ha litt i bakhode. Er litt dobbeltmoral ute å går

  #64222

  Helt enig att det bør settes ut igjen fisk. Fult lovlig og ta med seg noen hjem, men vi som høster bør ikke bli grådige…

  Når det gjelder konkurranser hvor det slåes ihjel fisk er det så sin sak. Er målet og skåne mest mulig fsk, så får vi slutte med og arrangere konkurranser! Vi oppnår iallefall ikke ønsket effekt med og endre reglene til og gjelde 1fisk eller slik og slik i konkurransen våres. Utad på bilder og statistikk ser det bra ut,men hva hjelper vel det når det ligger igjen 2-3stk i båten??

  (ikke alle dette gjelder) Da er vi like langt, men viser bare ikke offentligheten det.

  Riktig holdning gjennom hele året ellers er nok det viktigste, så får en bevisit jobbe opp imot rette innstanser for evt og få endret regelverket i den rettning vi ønsker..

  å til slutt og ikke minst: VI må stå sammen for og oppnå det vi ønsker og gjør vi det har faktisk en sjangs for att vi kan oppnå det..

  Ellers bra att du er tilbake Frode…:-)

  #64223
  Profilbildet til TeamMayday
  TeamMayday
  Deltaker

  sett denne ??

  https://www.ostlendin…veres-1.7409212

  litt til her også…

  https://dittfiske.no/

  #64224
  Profilbildet til dAlatroll
  dölatroll
  Deltaker

  åpne linkene i innlegget til Mayday, les å lær…..

  #64225
  Profilbildet til TeamScuirus
  TeamScuirus
  Styremedlem

  Og her står det enda mer

  https://www.njff.no/p…isplaypage=TRUE

  Viktig å ta vare på de store eksemplarene av vill Hunderørret, og for å bli store må de jo nødvendigvis ha vært små. Oppfordrer derfor alle til å sette tilbake all ørret med fettfinne tatt nord for Mjøsbrua og all ørret på over 70cm med fettfinne over hele Mjøsa. Fisket i Mjøsa foregår på blandede bestander, men de begrensningen jeg lister over er de jeg mener treffer best, skrev en god del om dette på forumet for 2-3 år siden. Finneklipt fisk kan dere ta med hjem med god samvittighet, men det skader ikke å ha magemål her heller. Lar vi de finneklipte på 50-70cm gå kan det gi et svært interessant fiske etter stor fisk om noen år.

  Og dette var det visst karen under som ytret seg om 😳

  1339359133000_2816002751_4360900298x1000r.jpg

  #64226
  Profilbildet til Atknap
  Atknap
  Deltaker

  Får prøve meg på et innlegg jeg også:).

  Det var jo som Scurius skriver en debatt om dette for et par tre år siden. Ikke så mye nytt etter det, hverken i positiv eller negativ retning.

  Man kan jo enkelte ganger få det inntrykket at Mjøsfiskerne er mindre moralske med hensyn til forvaltning av fiskeressursene i Mjøsa enn andre fiskere i andre store innsjøer hvor de også fisker på truede stammer av ørret. Ser en litt historisk på hvordan Mjøsfiskerne har opptrådt i forhold til forvaltning og ivaretaking av Hunderørret spesiellt, er vel sannheten at mye er gjort fra foreningene til disse fiskerne. Helt siden 60 tallet har de bidratt til utsetting av ørret i Mjøsa. Man kan like eller ikke like dette i dag med hensyn til genene i fisken, men sannheten er vel at Hunderørreten kanskje ikke hadde hatt det så bra hvis dette arbeidet ikke hadde vært gjort i så mange år. Jeg tror også at de aller fleste Mjøsfiskere er blitt flinkere til å sette ut igjen mye av fisken de får. Selvfølgelig er det alltid noen som tar opp «rått og røti», men jeg tror at det blir færre og færre av disse. Det er ingen som får meg til å tro at Mjøsfiskerne vil «grave sin egen grav» ved å ause opp fisk, og dermed ødelegge for det som er en livsstil for mange av oss.

  Hvis Øvre Romerike Trollingklubb er representativ for klubbene/foreningene rundt Mjøsa, så er vi ca 100 medlemmer. Av disse er det kanskje 25 – 30 som kan betegnes som ivrige fiskere, og tilbringer mye tid på Mjøsa. Disse fiskerne er så vidt jeg vet ikke «rovfiskere», og tar kun med seg en matfisk i ny og ne. Selvfølgelig blir det tatt opp en stor fisk hvis man er så heldig å treffe på en slik. Personlig tror jeg dette er trenden også rundt om i de andre distriktene også. Derfor stusser jeg litt over et anntatt uttak av ørret på 10 til 15 tonn, som i seg selv er et grovt anslag når man ser på tallet.

  Nå vil jeg ikke misforståes dithen at jeg ikke vil ha regler som regulerer fisket etter ørret. Men jeg etterlyser litt mer enn grove antakelser på uttak. For egen del tror jeg at en baglimit, og ikke minst et fungerende oppsyn ville ha vært det mest positive både for fisk og fiskere på Mjøsa.

  Atle

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 27)

Du må være innlogget for å svare på dette emnet.

Glemt Passord?

Register deg