Norsjø telemark

Forside Forum Diverse Gode Tips Norsjø telemark

Dette emnet inneholder 2 svar, har 3 deltakere og ble sist oppdatert av Profilbildet til laffen laffen 7 år, 3 måneder siden.

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #46528
  Profilbildet til hansen
  team thea
  Deltaker

  Hei uerfaren/nybegynner på trolling. noen som har erfaring fra norsjø.Og kan gi meg noen hint å hjelp på veien . Fiske steder å tider på året?? Takk for all hjelp på forhånd

  #65472
  Profilbildet til Flodström
  Flodström
  Deltaker

  Hei Thea!

  Norsjø ser ut til å være en lang sjø. Er det et dypt vann eller middels/grunt vann? Hva for fisk er der i sjøn (rovfiskarter, beitesfisk etc…?)

  Rent spontant så hadde jeg fisket utenfor elvemunningane om hausten. Ellers, om våren hadde jeg fisket grunt, utenfor odder eller over grund og den slags. Om sommeren-hausten hadde jeg søkt etter beitesfiskstimer og da fisket under disse eller på samme dybde.

  Om høgsommeren hadde jeg antagelig fisket kunn om natta og ørtidlig om morran, da det er da fisken jeg er ute etter er mest aktiv (orret og røe)

  Her neden ser du også noen link om grunnteknikken for trolling:

    «Tapani «Tapsa» Filppula är en av pionjärerna inom trollingfisket i Stockholm».   Mr Filppula er en av dei beste trollarane i Sverige, så veit du det.

  Trollingskulen er ikke bare for dei riktigt grønne men, også for dei med litt/lang erfaring,

  Du vill få en riktigt god start i trollingens alle sider hvis du virkelig setter deg inn i selve grunnene her. 😉

   

  Denne «kursen»/skulen er eg skreven for fiske etter laks i østersjøen, men teknikken er den samma ved fiske etter ørret, sjøørret eller røye. Det som er forskjellen er (bortsett fra fiskeplasser/områder) beitesvalg, fart og fiskedybde. For ørret troller man som regel med mindre beiten og litt langsammare enn for laks.

  Fiske etter røye er vanlig v.h.a. røyeblink eller lenke på større dybde enn for ørret.

  Regals trollingskule:

  https://www.regalmarin.se/fiske_tips/troll_skola_start.html

  #65473
  Profilbildet til laffen
  laffen
  Deltaker

  Hei. årnesbukta lengst nord i Norsjø er en av de mest populære fiskeplassene. Krøkla går inn der for å gyte på våren og ørretene følger etter, i perioden mars til mai. Noen av de hotteste wobblerene å bruke er rapala husky 13cm farge sd, tomic generelt men spesielt farge 746 og 434. Bomber ,agnfisk og vkflasher er også blant slagerne.På våren kan man også få en del vinterstøinger (laks som har overvintret)som slipper seg ut på vårflommene.Disse er ikke egnet som mat og slippes tilbake.Ørreten i Norsjø beiter hovedsakelig på krøkle og sik.Det er en del trollere fra Skien og porsgrunnsområdet som fisker aktivt der,men jeg tror ikke de bruker å frekventerer noen forum som jeg vet..

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)

Du må være innlogget for å svare på dette emnet.

Glemt Passord?

Register deg