Team Helgøya

Forside Forum Diverse Årsrapporter 2008 Team Helgøya

Dette emnet inneholder 5 svar, har 6 deltakere og ble sist oppdatert av Profilbildet til Otern Oter’n 12 år, 2 måneder siden.

Viser 6 innlegg - 1 til 6 (av totalt 6)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #45543
  Profilbildet til Team HelgAya
  Team Helgöya
  Deltaker

  meg1.jpg

  Sesongen 2008 er nå over, og en ny er i anmarsj. 2008 ga en både positive og negative erfaringer.

  Sesongen startet for meg med masse forberedelser til storfangstene som skulle komme utover våren, og det ble bestilt pryler fra øst og vest, nord og sør. I februar kastet en seg også på bølgen og opprettet en blogg.

  Første fisketur ble med brutter i mars måned, og turen gikk til åmål hvor vi skulle kjempe med store lakser og fete Vänern ørreter, kom til å erfare utover 2008 at åmål kanskje er et enda større eldorado for seilfolket enn for trollere, men men vi satte da kursen sørøstover. Ble en tur som burde forbli i glemmeboken da vind, dårlig festete kabelsko osv forhindret fiske. Hadde en tur ut på Klasgrunnene, men vind tvang oss i land, og siden det var veldig blå grader ble båten tyngre og tyngre, tror vi brukte en time inn fra Nygrund. Båten var steintung, dekket av is, og jeg så ut som en polarforsker da vi ankom Örnäs. Aldri har båten vært tyngre å få opp fra vannet.

  Neste tur var i aprilmnd hvor Mellerud området, med Rullestensgrund, Den Navnløse og Midtlederen var områdene en fisket. Dette var sammen med Roger’n. Vi hadde vært en snartur i Mariestad da det blåste litt i Mellerud første dagen også, og jeg hadde kjøpt slike styreskjeer som skulle forhindre tvinn på snøret, jeg erfarte utover våren at disse også forhidrer bett. Båt etter båt fikk fullpott rundt oss, har prøvd å fortrenge denne turen også, men husker vagt noe om en liten en og noe grønt. Grønt skulle det bli masser av utover 2008.

  Endelig 1.mai og Furnesfjorden, her skulle det smelle på tak, hyle i akterenden og det skulle håves punding på punding, en har jo store forventninger må vite. Erfaringen fra vårfisket i Furnesfjorden ble MYE håving og lite ørret.

  grefsheimberget.jpg

  Skjeldent har det vært en dyktigere tømmerfløter på Mjøsa, en Team Helgøya på våren 2008. En var faktisk så dyktig at en fikk kjøre først av alle, og resten av båtene la seg i kjølevannet mitt, da det der var kvist og braskfritt.

  Det ble noen «festlige» kommentarer fra både den ene og den andre, mafian synes det jo var fryktelig moro med mitt kvistfiske og vurderte å kjøpe nye vedovner, da de mente jeg med et slikt lager kunne selge ved på billigsalg til høsten. Fikk også noen hint om at de styreskjeene burde skrotes, men jeg er en ergjærring mann og ikke F om en skulle ta av noe før ting var utprøvd. Vel… tok av på den ene stanga natt til 10.mai og på morraskvisten tok jeg jaggu meg en pen ørret på 4,3kg. Rigg 18 fot og Tomic 746. Snodig at det skulle bite på den stanga uten styreskje.

  gjeddedugnad%2B006.jpg

  nyb%C3%A5ten%2B051.jpg

  HP aka Tomic er en jeg har fisket mye med i løpet av Trolling karrieren, og han hadde sett noe på finn han måtte teste ut av. En Beason 22Cabin. Tull mente jeg, slik en båt er da ikke noe vits i å kaste bort 300.000 kroner på, men er litt nysgjerrig og, så ble med ned til Vikersund for å se på/prøve båten. Og FOR en båt… På tur hjem tok jeg noen telefoner, bl.a til Viberg som kunne fortelle at Trond også hadde lagt ut sin Beason til salgs… Hmmmmm

  Vel vel enden på visa er at det ble 2 stk Beason på Helgøya og en haug med kroner vekk fra Norges største innlandsøy.

  Så kom NM, her kunne ikke HP delta da han befant seg i Finnmark med feber i forsøk på å joine Forsvarets spesialstyrker.

  NM skulle fiskes sammen med Roger (ikke han fra Raufoss, men VHF terroristen) vi fikk 1 fisk og dette var siste gangen det befant seg røde styreskjeer i båten, de ble overlevert folkene på Hedmark renovasjon med beskjed om å kondemnering!!!

  [img]https://2.bp.blogspot.com/_f3Bd6PbwRbA/SVi70Oi7Y1I/AAAAAAAAA1o/lY3bjQmJn8k/s400/DSC00589.JPG[/img]

  Etter NM begyngte det å knatre både titt og ofte på tak og akterende, ble mye fisk utover juni og juli mnd. Aldri noen punding, men årets mjøstopp kom i juli med en riggfisket ørret på 4,7kg tatt på Tassie. En ting jeg virkelig fikk taket på i løpet av sommern 2008 var fangst av grønne fisker, og her burde en jo funnet sin nisje, salg av guidede grønnturer til Europeiske gjester, noe å tenke på i 2009.

  August kan forbi gå i stillhet, det samme kan september. Glemte jo også å fiske noe særlig med åbbor denne sommern, det skal ikke glemmes i 2009. Noe jeg ikke glemte i august var å kjøpe Tomic… 115 stk totalt ble bestilt via bekjente i statene, de kommer til å gi bra med fisk utover. Kom også i kontakt med noen finske wobblerprodusenter jeg måtte prøve noen wobblere av, så vips befant det seg en god del håndlagde finske smykker seg i skrinet også.

  [img]https://3.bp.blogspot.com/_f3Bd6PbwRbA/SVi7zalDooI/AAAAAAAAA1Q/0Rkrm02gNT0/s400/DSC00851.JPG[/img]

  Oktober ble en skuffende måned med et par turer på Mjøsa og en lengre tur på Vänern, fikk noe fisk uka før nordisk, men konkurransen blåste så og si bort for vår del.

  November var vi noen turer i åmål og satte PB torsdagen før landskampen med en laks på 6,47. Denne rekorden håper en å slå forholdsvis fort.

  [img]https://2.bp.blogspot.com/_f3Bd6PbwRbA/SVi7ziUlWSI/AAAAAAAAA1Y/ql3glDygaSU/s400/DSC00854.JPG[/img]

  Har brukt mye tid på praktiske ting i forbindelse med Trolling Masters Bornholm 2009 denne høsten og det er nå 6 norske båter påmeldt. Moro.

  2009 håper jeg blir et bedre fiskeår, med større fisker. Skal gjøre enkelte forandringer, da det har blitt for mye minifisk dette året, så noe må en ha gjort feil, og da andre feil en å bruke rød styreskje.

  Har erfart noe i 2008 som vil komme godt med senere:

  04452_1084.jpg

  -ALDRI mere røde styreskjeer

  -Ha alltid reserve lodd, riggwire, planerline osv i båten

  -Seiling kan være en alternativ hobby

  -Beason er en KNALLRå båt

  -Suzuki ikke er så ille alikevel

  -Drivstoffutgiftene har økt betraktelig

  -En har alt for mye utstyr

  -De gamle er fortsatt eldst

  furuno-logo.gif

  Vil takke Furuno Norge for sponsing av et knakende godt ekkolodd, FCV 620. Et lodd jeg virkelig har fått sansen for, og turen til ålesund i slutten av april er en av de beste turene jeg gjorde i 2008.

  Vil også takke Sport1 på Hamar for hjelp til å fylle opp Tekotabeholdningen i båten, ellers vil jeg rette en takk til gutta i Fullpott som har vært tilgjengelige både tidlig og sent når en har trengt pryler

  Til slutt vil jeg takke gutta i Øvre Romerike for mye moro, både på treff, julebord og under fisking generelt.

  [img]https://1.bp.blogspot.com/_f3Bd6PbwRbA/SVi845yTvtI/AAAAAAAAA2A/ipeVp3jdh5Y/s400/DSC00461.JPG[/img]Her ligger mafiabåtene på rad å rekke på stranda til Odd, bare HP’s Beason mangler

  En ekstra takk til Cocozza, Mayday, Roger’n, Roger, Alfred, Odd, Even, Trond og HP. De gutta jeg har hatt mest moro med i år. Satser på at vi får like mye moro i 2009

  #60750
  Profilbildet til TeamMayday
  TeamMayday
  Deltaker

  😀 Knall Rapport og Flotte bilder Team Helgøya.Regner med at det kommer

  mange blanke i båten til neste år også+noen store Laks på Bornholm

  Skitt Fiske i Nyåret 😀 😀

  #60751
  Profilbildet til Frank Ronny
  Frank Ronny
  Deltaker

  Hei Steinar

  Den beste opplevelsen min i fjor var nok når vi tok den på 4,9kg. Hadde med begge sønnene mine og deres kamerater. Det beit på stanga til Marius på 9,5 år, og han sveivde inn fisken helt alene. Det var moro å se ungene måpe og juble når fisken lå i båten. Den største fisken som jeg sveivde inn i år var bare på 3,3 kg, men moro alikevel.

  Det beste med denne sesongen er alle fine turene vi har hatt, og alle trollere som jeg har blitt kjent med. Gleder meg masse til denne sesongen, hvor jeg tror turen til Bornholm blir en av de beste turene.

  Min spådom neste sesong er at du får 3 pundinger(Mjøsa) og en 18kg laks på Bornholm. Jeg drømmer om en over 6 kg i Mjøsa og en 10kg+ på Bornholm.

  Skitt fiske, Team Helgøya.

  #60752
  Profilbildet til Rogern
  Roger`n
  Deltaker

  Bra rapport ØYA! Takk selv 😉

  Nå er det ikke mye av utstyr som skal stoppe deg og din pundingfangst i 2009, og tenker at etter du har tatt opp en svær østersjølaks, ikke trenger å vente lenge før storfisken sitter der.

  Skal bli kjempemorro å kampe mot deg om en pallplass på NM og andre konkuranser. Kanskje blir det og noen turer på Vänern også.

  Ønsker deg skitt fiske!

  Talas! 8)

  #60753
  Profilbildet til mass
  mass
  Deltaker

  Kjempebra,,bare den vansklige punningen mangler.. men den dukker opp før du aner det 8)

  Keep on.

  #60754
  Profilbildet til Otern
  Oter’n
  Deltaker

  Flott årsrapport! Ser ikke ut til at det er utstyret det står i når det gjelder å få kontakt med de store, så det er vel bare å stå på og fiske til man er på rett sted til rett tid.. Så kommer vel selve Fisken en dag.. 😉

  Skitt fiske også i 2009! 😀

Viser 6 innlegg - 1 til 6 (av totalt 6)

Du må være innlogget for å svare på dette emnet.

Glemt Passord?

Register deg